ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Батериите са сърцето на слуховите апарати, те са от съществено значение за способността Ви да чувате и да се наслаждавате на света около Вас. Когато трябва да смените батериите, не забравяйте, че те се предлагат в различни размери, като всеки  вид се различава по размер, съвместимост и продължителност на живота.

Как да разбера какъв размер батерии ми трябват?

Батериите за слухови апарати имат четири размера: 10, 13, 312 и 675. За да определите кой размер Ви е нужен, всички производители използват стандартни цветни означения на опаковките и въздушно-цинковите батерии.

 Размер 10

Размер 10 се използват главно в мини приемници в ухото и вътреушни слухови апарати. Големината им е 5.8mm x 3.6mm и всички производители ги означават с жълт цвят. Размерите им са идеални за най-малките слухови апарати. Всяка батерия издържа приблизително 3-10 дни.

 Размер 13

Размер 13 са най-разпространени при задушни и вътреушни слухови апарати.  Те са с големина 7,9mm х 5,4mm и с оранжево означение. Тези батерии издържат приблизително 6-14 дни.

 Размер 312

Размер 312 имат кафяво на цвят означение и размери 7.9mm x 3.6mm. Използват се при мини задушни, вътреушни и вътреканални слухови апарати. Издържат между 3-10 дни.

 Размер 675

Размер 675 имат син цвят и се използват при задушните слухови апарати. Те са с най-голям размер 11.6mm x 5.4mm и всяка една има продължителност на живота между 9-20 дни

 

Как да удължите живота на батериите на слуховите си апарати?

 

  • Когато стартирате нов пакет батерии, не премахвайте пластмасовите раздели на гърба на всяка батерия, докато не дойде време да я използвате. Батериите за слухови апарати се активират от въздуха. Когато раздела се отстрани, вие всъщност активирате батерията.
  • Съхранявайте батериите за слухови апарати при нормална стайна температура. Преди години поставянето на батерии в хладилника им помагаше да издържат по-дълго, но днешните технологии са различни.
  • Добра практика да съхранявате батериите за слухови апарати далеч от монети, ключове и други метални предмети, тъй като това може да доведе до късо съединение на батериите.
  • Когато дойде време за смяна на батерията във вашия слухов апарат, измийте добре ръцете си. Мазнините и мръсотията на батериите за слухов апарат могат да причинят повреда на слуховия апарат.
  • След като извадите пластмасовия раздел на гърба на батерията, оставете батерията за 1 минута, преди да я сложите в слуховия апарат. Това позволява на батерията да поеме достатъчно въздух, за да се зареди, преди да бъде поставен в слуховия апарат.
  • Всеки път, когато слуховият апарат не се използва, той трябва да бъде изключен, поставен на безопасно място и оставен с отворена врата на батерията. Това намалява изтощаването на батерията и позволява излизането на влагата, което ще предпази батерията от корозия.
  • Ако планирате да не носите слуховия апарат за продължителен период от време, добре е да извадите батерията изцяло.

Няколко други неща, които трябва да имате предвид относно батериите за слухов апарат:

Подобно на всички батерии, неизползваната батерия за слухов апарат може да издържи много години, но всяка изминала година мощността на батериите ще бъде намалена. Нов пакет батерии за слухов апарат винаги ще бъде най-силен.
Най-важното е, че не забравяйте, че слуховият апарат не може да ви помогне да чуете, ако той няма нужната сила. Купете качествени батерии за слухов апарат и имайте предвид тези лесни съвети, за да удължите живота на батерията и ще чувате всички звуци около себе си по-добре от всякога.

Сравнение на продукти